top of page

Koken is leuk! Ook als je brein soms niet meewerkt!

portret Joost.jpg

Joost van de Heuvel - Ittervoort

 

Joost van den Heuvel woont semi-zelfstandig naast zijn ouders in Ittervoort en is bijna 36 jaar jong. Na het Grafisch Lyceum in Eindhoven, is hij de opleiding voor marinier gaan volgen.
 
Op 29-jarige leeftijd is werd hij door een lijnbus aangereden. Zijn hele leven stond plots op zijn kop. Voor het ongeluk was Joost een super sportieve levenslustige vent die het liefst de hele dag buiten bezig was. Al dan niet samen met zijn vele vrienden.

Nu ziet zijn leven er helemaal anders uit. Via Brainact kwam hij begin 2018 in contact met Marjo. Met haar sprak hij over zijn grootste wens: zelfstandig kunnen koken voor mam. 
Dit in combinatie met Marjo’s idee rondom een kookboek, maakt 1 + 1 = 3.
Want samen met Siem wordt er iedere vrijdag met veel plezier gekookt en gewerkt aan hun gezamenlijk doel: een duidelijk kookboek dat mensen met een hersenbeschadiging ondersteunt in hun wens zelfstandig te koken.

portret Siem.jpg

Siem Geelen - Neer

Siem is een grappige, leergierige, positieve jongen die geniet van het leven. Siem heeft op de Werkenrodeschool een opleiding gevolgd voor administratie en informatica.
 
Bij Ontwerpburo M werkt Siem mee aan websites voor klanten maar is hij vooral bezig met het kookeboek. Hij schrijft en redigeert teksten, onderhoudt het social media van het kookboek en zorgt dat deze site up-to-date is. Tussendoor stelt Siem zijn smaakpupillen op de proef. De kookkunsten van Joost en Marjo, die de recepten uit het kookboek bereiden, moet er natuurlijk geproefd worden. Geen verkeerde bezigheid! 
Op maandag, dinsdag en donderdag werkt Siem bij het Vistacollege in Sittard op de afdeling administratie.
 
Naast het werk volgt hij ook nog muziekles, want muziek is zijn allergrootste passie. Siem vindt dat muziek het allerbeste medicijn is dat je iemand kunt voorschrijven. Siem is opgegroeid tussen de fanfarekorpsen doordat beide ouders actief zijn in de blaasmuziek. Als Siem niet was zoals hij nu is, was hij zeker actief in de muziekwereld geweest.

portret Marjo.jpg

Marjo Peeters - Nunhem

Marjo is een creatieve duizendpoot die niet stil kan zitten. Een echt mensen-mens. Als kind zat ze de hele dag te tekenen, ging ze hutten bouwen met de buurtkinderen of vissen met pap. Later werd ze actief bij KVW Roggel, de volleybalclub, de buurtvereniging, jeugdwerk en veel meer. Stilzitten kan ze nog steeds niet!
 
Na de MAVO twijfelde ze tussen de studierichtingen grafisch ontwerper of activiteitenbegeleidster in de zorg. Het werd grafisch ontwerper en in 2010 begon ze haar eigen bedrijf: Ontwerpburo M. Toch bleef de zorg kriebelen. Toen ze in contact kwam met Brainact was ze meteen verkocht en werd vrijwilliger. Hier ontstond haar idee voor het kookboek. Een project om haar grafische vak te combineren met zorg.

The making of

Een jaar lang samen boodschappen doen, koken, proeven en vooral veel lol maken. Soms zeggen beelden meer dan woorden!

bottom of page