top of page

Iedereen kan koken!

Het idee achter het boek is dat iedereen kan koken! Of je nu hersenletsel hebt, moeite hebt met lezen, een student op kamers bent, een alleenstaande huisman of een oudere die wel eens wat vergeet. Iedereen!

We willen mensen aanzetten om voor zichzelf te leren zorgen door te laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn en je hierdoor gezond(er) kunt eten.

 

Zelf koken geeft een gevoel van zelfstandigheid!

 

Daarnaast hopen we dat het aanzet tot gezamenlijk koken en eten. Dat elke keuken weer tot leven komt. Want als je zelf kunt koken, kun je ook mensen uitnodigen. Voor een diner. Of voor een kop koffie met versgebakken cake.

 

Dit is een grote meerwaarde tegen de eenzaamheid die binnen diverse sociale groepen een steeds groter probleem wordt. Vaak is het sociale leven heel klein omdat familie en vrienden om diverse redenen wegvallen.

54256545_401947987037319_6590942952858583040_n.jpg
Siem en Joost.jpg

Het Niet Vergeten Kookboek

In dit kookboek staan zeven voor-, hoofd- en nagerechten. Zo kun je een gevarieerd weekmenu samenstellen. De recepten worden stap voor stap in foto's en heldere tekst uitgelegd. Dat maakt het kookboek ook toegankelijk voor de beelddenkers onder ons of voor mensen die moeite hebben met lezen.
 
De recepten in het boek zijn uitgezocht, uitgeprobeerd en geproefd door Siem en Joost. Door alles zelf te kokenn, hebben we ontdekt wat onduidelijk of lastig was. Zo hebben we hopelijk een kookboek gemaakt waarmee we echt mensen kunnen helpen en ze weer zin krijgen om zelf te koken.

Wij hebben met veel plezier hieraan gewerkt. Hopelijk krijgen jullie net zo veel plezier in de keuken! Want koken is leuk! Ook als je brein soms niet meewerkt!

bottom of page