Zoeken

Wraptaart met gehakt (2 personen)



Ingrediënten:

• 6 wraps

• 150 gram gehakt

• 250 gr gezeefde tomaten

• halve ui

• bakje cherrytomaatjes

• potje groene pesto

• 4-5 eetlepels ricotta • 2 handjes geraspte kaas

• 1 eetlepels Italiaanse kruiden

• een halve tl chilipoeder


Bereiding:

• Verwarm je oven voor op 200 graden. 

• Snipper het uitje

• snijd de tomaatjes in tweeën of vieren

• Breng het gehakt op smaak met (gehakt)kruiden. 

• Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. 

• Voeg het uitje en de cherrytomaatjes toe en bak dit 3-4 minuten mee.




• Voeg vervolgens het pakje gezeefde tomaten toe.

• Breng het geheel lekker op smaak met de kruiden: 1 eetlepels Italiaanse kruiden toe, een halve theelepel chilipoeder en een snufje zout en peper. 

• Laat de saus circa 5 tot 10 minuten pruttelen.

• Voeg vervolgens het pakje gezeefde tomaten toe. Breng het geheel lekker op smaak met wat kruiden. Zelf voeg ik 1 eetlepels Italiaanse kruiden toe, een halve tl chilipoeder en een snufje zout en peper. 

• Laat de saus circa 5 tot 10 minuten pruttelen.



• Vervolgens kun je de taart gaan maken.

• Begin met een wrap met een laagje gehakt-tomatensaus.

• Smeer daarna een wrap in met pesto en leg die er bovenop ( met besmeerde kant naar beneden).

• Weer een laagje gehakt-tomatensaus, een wrap, laagje gehakt-tomatensaus. En ga zo door totdat je bij de laatste wrap bent.

• Smeer de laatste wrap in met ricotta ( of Crème Fraiche).

• Verdeel wat geraspte kaas over de bovenkant.

• Zet de kaartwrap circa 15 minuten in de oven.


78 keer bekeken

Het Niet Vergeten Kookboek is een initiatief van Ontwerpburo M

Johanna van Meursstraat 8, 6083 BE Nunhem

T: 0639573452  |  info@gewoonm.nl

 

Met dit boek steunen wij de Nederlandse Hersenbank

  • Facebook Social Icon